Gemeentehuis Stadhuisplein Tilburg

In dit project hebben we de het data netwerk mogen bouwen, op verzoek van de klant is hiervoor Siemon gebruikt van het type Cat6A en een CPR normering van B2CA.

De renovatie van het gemeentehuis werd grondig uitgevoerd, een volledige casco renovatie.

Verdeeld over deze 11 verdiepingsvloeren hebben we in totaal 13 patchkasten geplaats. De MER ruimte is het hart van de 8 Ser-ruimtes in dit Gebouw. Vanuit de MER is een redundante Fiber backbone over gescheiden kabel wegen aangelegd naar de SER-ruimtes.

De SER-Ruimtes voeden op hun beurt +1500 aansluitingen welke voor verschillende systemen gebruikt worden. Denk hierbij aan werkstations op werkplekken, accespoints t.b.v Wi-Fi maar ook camera’s, toeganscontrole en intercoms. Kortom het data netwerk is wederom van essentieel belang om allen systemen te kunnen laten functioneren.

Door een specifieke keuze van het type patchkast was er een zeer lange levertijd hierop. Daar wij de deadline niet in gevaar wilde laten komen en stagnatie te voorkomen hebben we de patchpanelen in houten frames gebouwd om zo de vormen van de kabelbundels te kunnen creëren. Dit was in eerste instantie een vreemd gezicht maar na levering van de desbetreffende patchkasten zijn de frames gedemonteerd en zijn de patchpanelen en kabelbundels in de patchkasten geplaats. 

Alle aansluitingen zijn wederom met onze Fluke Versiv Cable analyzer welke jaarlijks gekalibreerd en gekeurd word getest. Deze meetgegevens worden door ons uitgewerkt tot een rapport wat deel uitmaakt van de oplevering.

Wij danken AB-Telecom Solutions uit Tiel voor de opdracht.

Gerelateerde Projecten

Mavo Schravenland XL
Gemeentehuis Geldrop Mierlo