Gemeentehuis Geldrop Mierlo

In dit project hebben we de het data netwerk mogen bouwen, voor dit project is de keuze gemaakt voor Siemon type Cat6.

De renovatie van het gemeentehuis werd grondig uitgevoerd, een volledige casco renovatie.

Het gemeente huis is opgebouwd uit 3 bouwdelen en ieder bouwdeel bestaat uit 3 verdiepingsvloeren.

We hebben we in totaal 3 patchkasten herplaats. De klant wilde 1 SER-Ruimte waarin alle afgaande aansluitingen gerealiseerd worden. Door deze op de middelste bouwlaag te realiseren hebben we allen aansluiting binnen de maximalen kabellengte weten te realiseren. Per bouwdeel (Oost, Kern en West) hebben we een patchkast voorzien, dit om een overzichtelijke structuur te waarborgen. Vanuit de bestaande MER welke tijdens de gehele renovatie operationeel moest blijven is een Fiber backbone naar de SER aangelegd. Het naastgelegen monumentale pand “de Villa” is tevens vanuit de MER voorzien van een fiber Backbone. Om een minimalen impact op het monumentale pand te creëren hebben we de bestaande data aansluitingen van “de Villa” weten te behouden en opnieuw in een wandkast weten monteren welke dient als SER.

De SER  voed +850 aansluitingen welke voor verschillende systemen gebruikt worden. Denk hierbij aan werkstations op werkplekken, accespoints t.b.v. Wi-Fi maar ook camera’s, toegangscontrole en intercoms. Kortom het data netwerk is wederom van essentieel belang om allen systemen te kunnen laten functioneren.

Alle aansluitingen zijn wederom met onze Fluke Versiv Cable analyzer welke jaarlijks gekalibreerd en gekeurd word getest. Deze meetgegevens worden door ons uitgewerkt tot een rapport wat deel uitmaakt van de oplevering.

In dit Project hebben we tevens de bekabeling voor inbraak alarm, brandmeld, ontruiming en Audio Video aangelegd.

Wij danken ETB van Keulen uit Nuenen voor de opdracht.

Gerelateerde Projecten

Mavo Schravenland XL
Gemeentehuis Geldrop Mierlo